U gebruikt een heel gedateerde browser. Deze software is niet meer veilig. Gelieve up te graden naar een meer recentere browser.

Hospitalisatie

Voor het welzijn en de continue verzorging van uw dier kan soms een opname voorgesteld worden.
Het centrum beschikt over een afzonderlijke hospitalisatie ruimte zowel voor honden als katten.
Alle accomodatie is aanwezig voor intraveneuze vochtbehandeling, zuurstoftoediening, individuele verwarming, en zoveel meer.

Wanneer

  • Na operatie

Alle dieren worden na hun operatie gehospitaliseerd. Dit kan een dagopname betreffen maar langere perioden kunnen ook worden voorgesteld. Dit vooral om het dier constant te kunnen monitorren en de pijn onder controle te houden. Bij grote wonden of trauma's houden we de dieren ook liever wat langer om zo de wonden optimaal te kunnen verzorgen.

 

  • Bij ziekte

Bij dieren die algemeen verzwakt zijn door ziekte kan een opname nodig zijn. Op die manier kunnen we de nodige medicatie intraveneus geven, waardoor het sneller en efficienter werkt. Ook krijgen ze constante intraveuneuze vochtbehandeling waardoor het dier niet kan uitdrogen. Dit kan in een thuissituatie snel veranderen indien een dier langere perioden niet wil eten of drinken. Uw hond of kat kan rusten en wordt gemonitord door zowel de dierenartsen als de assistenten.

Bewaking

Er is iemand aanwezig vanaf 6uur s'morgens tot 22uur s'avonds. In die tijd wordt uw dier opgevolgd door zowel assistenten als dierenartsen. Wij beschikken niet over een permanente bewaking. 

Bezoek

Indien een dier langdurig wordt opgenomen, wensen eigenaren vaak een bezoekje te brengen. We vinden dit zeker geen probleem en raden het ook meestal aan. Graag maken we dan wel een afspraak voor het bezoek, dit omdat de dierenarts u op dat moment meer uitleg kan geven ver de evolutie en de prognose van het dier.

Er zijn natuurlijk steeds uitzonderingen: zoals honden met bijvoorbeeld scheidingsangst. Deze dieren hebben vaak veel verdriet wanneer het baasje terug naar huis toe gaat. Vaak zitten deze honden hier dan uren te huilen of te blaffen, wat zeer stressvol is en de genezing niet bevorderd. Bij deze honden raden we het dan ook ten zeerste af om ze te komen bezoeken.

Welzijn

We proberen het de dieren zo aangenaam mogelijk te maken, maar bij een opname is het natuurlijk de bedoeling dat een dier rust en niet teveel kan rondlopen. U mag steeds een eigen dekentje of speeltje meebrengen.

  • Honden

De honden zitten allemaal in een hok aangepast aan hun grootte. zodat ze makkelijk kunnen staan, liggen, zitten en draaien. Hun bewegingsruimte is natuurlijk beperkt aangezien ze meestal intraveneuze vochttoediening krijgen. Het vergelijk kan gemaakt worden met mensen in hun ziekenhuisbed.

In hun hok ligt een rooster als ondergrond zodat ze ook bij het plassen droog blijven zitten. Op de helft van dit rooster wordt een zacht dik dekentje gelegd of een orthopedisch kussen. Zo hebben ze steeds de keuze waar ze willen zitten of liggen. 

Water staat steeds tot hun beschikking. Voeding wordt enkel gegeven na overleg met de dierenarts.

 

  • Katten

Katten zitten gescheiden van de honden. In hun hok wordt er een kartonnen doos geplaatst met een dekentje waarin ze zich kunnen verstoppen. Op die manier proberen we de stress tot een minimum te beperken.  Ook krijgen ze natuurlijk een kattenbak en drinken aangeboden. Voeding wordt enkel gegeven in overleg met de dierenarts. Zo kan het ook soms zijn dat een kat 4 verschillende soorten voeding aangeboden krijgt in verschillende soorten recipienten om zo toch maar het eetgedrag te stimuleren.